babasının üniversiteye giriş hediyesi olarak laptop almasıyla başlar hikaye. liseyi muhtemelen amguard(lisede bir erkekle bir kız çıkmadan önce tanışma konuşma muhabbetlerindeyse, erkek kızı sınıfına bıraktığı anda kızın etrafına amguard olan diğer kızlar toplanır) modunda geçirmiştir. genelde popüler kızın amguardı olmuş, ama hiç bir erkek tarafından ilgi görmemiştir. bastırılmış duyguları fazladır. üniversiteye geldiğinde yurt odasına hemen bir poster yapıştırır. bu poster yurttaki ablalarının kendisine izlettirdiği 90larda çekilmiş bir filmin posteri olur. amelie, leon önceliklidir.
kitap okumaya sardırır kendini. bulabildiği tüm entel dantel kitapları okur. artık onun için "şu çılgın türkler", "sefiller" yoktur. artık onun için "da vinci code" vardır. bakınız da vinci şifresi değil da vinci code. çünkü bu varlıklar ingilizce konuşmaya bayılır.
lisedeyken serdar'la kopan, şehirlerindeki izbe clublarda bulunmaktan hoşlanan bu arkadaşlar istanbul'a geldiği an bambaşka bir eğlence anlayışına sahip olurlar. zira bundan gayri onlar için sakin müzikler çalan mekanlar, arada kızkıza takılmalar için tercih edilen çiçek pasajındaki meyhaneler uygundur. ezik geçmiş lise hayatlarından ötürü her gün dışarı çıkarlar, yurda döndüklerinde laptoplarının başına geçer ve iletiye "akşamdan kalmayım çok feci canlarım" yazarlar. teknolojiyle araları laptop, telefon ve profesyonel fotoğraf makinesinden ibarettir. arkadaşlarından photoshop'un cdsini alıp az bir şey öğrenirler, taşşaklı profesyonel fotoğraf makinesini otomatik modda çalıştırarak hakkını vermezler. öte yandan "fotoğrafçıyım ben" diye takılmaktan büyük zevk alırlar. (bkz: kıçında donun yok ne fotoğrafçısı!)
karşı cinsle ilişkileri genelde başarısızdır. zira bunlarla ilgilenen karşı cins ya okulun eskilerinden aşırı dozda hormon sargılayan uzun saçlı, sakallı, küpeli entel takımdan (bkz: üniversite gençlik) biridir, ya da okulun ıssız adam olduğunu sanan, gerilerde takılan ve medeni cesaret konusunda sıkıntı yaşayan zavallı anadolu çocuklarıdır. 1. kısmetli skip atma üstüne bir politika geliştirirken 2. kısmetli ona değer vermeyi uygun görür. ancak kızımız yaşlı erkek fetişliğinden ötürü 1'i seçer her zaman. çünkü o üniversite gençliktir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder