Google+ boş mideye iki duble viski: Yeni Yıl Yeni Yıl Yeni Yıl Yeni Yıl Herkese Kutlu Olsun...

31 Aralık 2011 Cumartesi

Yeni Yıl Yeni Yıl Yeni Yıl Yeni Yıl Herkese Kutlu Olsun...

Bu boktan şarkıyla sikmişlerdi beyinlerimizi daha ufakken. Neden bahsettiğimi seksen küsür doğumlular iyi bilir... Neyse, yatırayım jenerasyonu; sonuç olarak hepimiz bataklık şartlarında büyümeyi bekledik, 80ler çocuğu da, 90lar çocuğu da...

Hadi sallayalım bu muhabbeti, gelelim yeni yılla ilgili en fitil olduğum mevzuya. "Tebrikler" veya "Kutlamalar"ı, aptalca bulan tek kişi ben miyim yeni yıl için? Tamam, senede sadece bir gün içine tükürülmeyecek hayatlarımızı unutmak istiyoruz; bu yüzden de içimizde bir coşku oluşuyor. Eğer ki yılbaşını icat eden kişi; yolbaşını icat etseydi de kimsenin iplemeyeceği bir gün (örnek olarak 12 Mart) sadece yurdumuzda değil, tüm dünyada coşkuyla karşılanacaktı ki; zaman kavramının en komik tarafı, aylardır.

http://www.nkfu.com/aylarin-gunleri-nicin-28-30-31-gibi-farkli/

Linkte, ayların 28, 30 veya 31 çekmesinin(bu cümleye gülen herif ya liselidir, ya da kafası lisede kalmıştır 35 yaşını geçmiş olsa da...) sebebi yazıyor. Büyük ego savaşıdır yani o yumruğumuzu sıkıp, eklem yerlerinden hangi ayın kaç çektiğini hesaplamamız...

Gelgelelim yazının başına, yani yeni yıl tebriğine. Neyi tebrik ediyorsunuz? Yeni bir yıla girmiş olmayı mı? "Hadi yine iyisin, bir sene daha  yaşadın; 2011'i de devirdin." Bu mudur mevzu? Başka bir şekil gelmiyor aklıma. Yeni yıl tebrik edilmez anam, kutlanır; kutlanmasa da pek bir şey olmaz.

Bugün en sevdiğim insanlarla beraberdim yeni yıla girerken. Ama ben onlarla sadece bir gün değil, her gün beraberim ve bununla gurur duyuyorum. Aileni ve çevreni yakında tutmak önemlidir. Özellikle, on küsür yaşlarındaki okuyucalara söylüyorum bunu. Sürekli asi rolünü oynadığınız ailenizi her daim yakınlarınızda tutun, aynı şekilde; arkadaşım dediğiniz insanlar da yanınızda olsun her zaman. Restleşmeyin bomboş sebeplerle. Çünkü sadakat; günümüzde onur, gurur veya cesaretten daha değerli bir erdem. Çünkü bulunmuyor artık...

Şimdi, yeni yılınız kutlu olsun cinsi sahte bir mesajla bitirmeyeceğim yazıyı. Mutluluk verici bir grup mesajı veya size para, şans ve aşk dilemeyeceğim. Her dileğimiz olsaydı, dünya Woodstock '78 konserindeki tiplerin LSD ve otla menemene dönmüş kafalarının yaşadığı hayalden farksızdı. Ancak gerçeklikle, soğuk betona çarpan çeneleriniz misali yüzleşmek zorundasınız.

Ve eğer bu yazıyı, şu anda okuyorsunuz; kabul edin. Yalnızsınız, aksini iddia etseniz de.

2012, 2011'den farklı olmayacak; ne dünyanın sonu gelecek Maya takvimindeki gibi, ne de 2012'de her gördüğünüz kadınla yatabilecek meziyetlere sahip olacaksınız, ne de insanlar size; haddinizden fazla değer verecek. Unutun bu peri masallarını ve hayatı kovalayın; ölü beyinleri değil.

Eyvallah

3 yorum:

tiyba dedi ki...

Adam haklı beyler..

tiyba dedi ki...

Adam haklı beyler..

Adsız dedi ki...

Cok dogru ertesi gun. Kalkip da kirmiZi kar yagmasni bekleyen ya da bana suny bunu bisi bisi getrck ddiye kendine soz werenlere hayalperest sana bana benzeyenlere 'awake' diyoruz. Kendi adima : love you too.