Google+ boş mideye iki duble viski: Galatasaray-Takım İçi Revizyon

10 Mayıs 2009 Pazar

Galatasaray-Takım İçi Revizyon

-----Facebook'taki Galatasaraysözlük grubunda yazdığım yazıdan alıntıdır-------
amatör ruhla ve profesyonel yaklaşımla doğru bir revizyon yapılabilir. tabii ki gelecek hocanın tercihlerine ve kişiliğine göre revizyon yapılması yerinde olacaktır.


hasan şaş, ümit karan'dan başlanılacağı yazılıp çiziliyor lakin anlattığım ruh ve yaklaşım işte burada devreye giriyor. hasan şaş gibi bir adamın takımda kalmasında sakınca görmüyorum açıkçası. ya efendi gibi jübilesini yapar, ya da bir sene daha -veya ne kadar istiyorsa- oynar (mecazi anlamda). zira, hasan şaş galatasaray tarihi için değerli bir oyuncudur ne kadar formdan düşmüş, ne kadar göbek bağlamış olursa olsun...elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan ve her daim armaya bağlılığını gösteren bir adamdır. şahsi görüşüm, kulis yapıp takım içi ayrılıklar yaratacak bir aslan olmadığıdır. kalmasında bir sakınca yoktur. ancak yönetim kendisiyle ilgili öyle düşünmez muhtemelen ve sezonun faturasını hasan şaş'a, hasan şaş'ı oyuna sokmakta çekince görmeyen ve teknik direktörlüğe getirilmesinden, yaptığı oyuncu değişikliklerine anlam veremediğim bülent korkmaz'a keser büyük ihtimalle...

ümit karan'a gelecek olursak, yıllar yılı alemci futbolcu sıfatıyla anıldığı doğrudur. alemcidir evet, aynı zamanda aile babasıdır da... ancak kendisiyle ilgili çıkan bir dedikodu eğer ki gerçekse acilen gönderilmelidir. o dedikodu da hasta dedesini ziyaret edeceği için izin alıp barlarda sabahlamasıdır. huylu huyundan vazgeçmez evet ama bu kadar yıl forma terletmek bir oyuncuyu hiç değiştirmiyorsa ve o oyuncu formsuz olmasına rağmen bu kadar sorumsuz davranabiliyorsa gönderilmelidir.

lincoln konusunda tam bir fikir ayrılığı yaşanmakta sözlüğümüzde belki, ama bence pılını pırtını toplayıp bedavaya yollayacağımıza, transfer döneminde daha akıllı davranıp felix magath'a kendisini iteleyebilirsek çok şükela olur. ha bu konuya çok değinmek istemiyorum ancak yönetimi hakikaten zor bir sınav bekliyor lincoln konusunda.

sabri sarıoğlu her ne kadar kanser etse de cümlemizi, iyi bir rotasyon oyuncusu olabilir ve -kısmetse- gelecek sene üç kulvarda birden koşturan galatasaray'ın kilit yedeklerinden biri haline gelebilir. ama karakteri düşünüldüğünde işin içinden çıkmak biraz güçleşiyor, akıllanması için bir takıma kiralık vermek de mantıklı aslında, neyse, akşamın bu saatinde aklım bilemedi şimdi...

volkan yaman'ınsa işi bitmiştir artık, 1 milyon euro'ya alıp kendisini bedavaya bir kulübe yollamak kuvvetle muhtemeldir. zamanı gelmiştir artık... geldiğinde attığı frikik golüyle tanıdık kendisini ama zerre gelişme gösteremedi ve bu saatten sonra da göstereceğine inanamıyorum. ha frikik golleri mi? aman nolur kalsın.

görüşüm budur, baktım discussion board'da harbi diskaşın var, dedim biraz kaşınayım :)

dis ellerinizden öper.

saygılar ahali.


-----------alıntı-------

1 yorum:

rancorous dedi ki...

Revizyona ihtiyac olduğu kesin. Hasan Şaş ve Ümit Karan konusunda sana katılıyorum. Özellikle Ümit öküzünün internette bir müddet kendisini meşhur eden msn web-chat loglarından sonra GS de işi olmadığı apaçıktır. Ha adam aslında çok klas bir golcü(ydü). Volkan Yaman dümdüz oynayan, oynu iyi okuyamayan bir zat ama iyi bir yedek bence. Kalmalı diye düşünüyorum. Sabri dingili ise biran evvel GS camiası ile ilişkilerini kesmelidir. Adam göt çıbanı gibi her olayın altından çıkıyor. Bedava versen de kendisinden kurtulmak en önemli çıkış yoludur. Lincoln zaten başkanla, teknik direktörle enseye tokat göte parmak muhabbet ettiği için gönderilmesi mümkün değildir. Bu kadar klas yetenekleri olan oyuncunun bu kadar sorumsuz olması ve bunun biline biline GS'ya getirilmesi ayrı bir yöneticilik fiyaskosudur.

Başkan Adnan Polat hakkında da bayağı bir söyleyeceklerim var ama yazmaya başlarsam sonunu getirememekten korktuğum için, yorumumu burada bitireyim. Hürmetler Sevgiler kardeşim...